2 stycznia 2014

Spaghetti bolognese

Autor. Camilla
Moja wersja spaghetti bolognese. Mam nadzieję, że Wam zasmakuje:).

Składniki (2 porcje):

2 małe lub 1 duża marchew
kilka pomidorków koktajlowych
2 plasterki boczku
250 g mięsa mielonego
2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Sól, pieprz, bazylia
1/2 cebuli
Makaron spaghetti
Autor. Camilla
Cebulę i boczek kroimy na małe kawałki i wrzucamy na patelnię - mieszamy co jakiś czas. Marchew kroimy w plastry (jeżeli marchew jest gruba możemy plastry pokroić na mniejsze kawałki). Pomidorki kroimy na 4 kawałki. Jak już cebula się zarumieni dodajemy mięso mielone. W tym czasie możemy już wstawić wodę na makaron, jak już woda się zagotuje wrzucamy makaron. Gdy mięso straci czerwony kolor dodajemy marchew. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i wlewamy przegotowaną wodę. Do smaku dodajemy soli, pieprzu. Gdy makaron będzie już gotowy dodajemy bazylię do sosu i gotowe. Smacznego.  

Autor. Camilla

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz